16 коментарів

Галина Дичковська
Підтримую однозначно.
Правда, Новий рік традиційно взагалі не святкую. А стосовно Різдва, то не розумію як воно може поєднуватися з алкоголем.
Горілка на зразок «Державної» — це просто знущання. А таких вистарчає: Княжа, Козацька, Холодний Яр, Українська…
Лілія Шутяк
Так, щодо кількості смертей від алкоголю, це ви гарно написали… у мене самої декілька друзів-митців уже померли від алкоголізму. Просто жах!
Володимир Вакуленко-К.
Кожного року я втрачаю більше 20 друзів, митців, музикантів, поетів. Сам ледь не зник. Остаток життя хочу прожити нормально. Ще б палити кинути, але думаю незабаром. Тепер доведеться не тілько для себе жити.
Володимир Вакуленко-К.
Дивний стан. От у мене велика (більше 250 груп) колекція рок-музікі. Через один диск музикантів немає. То оковита, а то наркотики. Власне коли не бухаю, щось думається і пишиться, а коли ж бухаю щезаю навіть не після частих бухань (я не запійний. Стараюся не пити взагалі, иноді зриваюся)ніби на декілька місяців десь щезаєш.
Юля Шешуряк
Підтримую на 100%!!!
Окрім шкідливого впливу на фізичне здоров«я, п»яна людина — це гидко, вона неадекватна, робить дурниці.
Остап Ножак
Погоджуюся. Не просто гидко, а ДУЖЕ гидко. Якось їздив до Румунії у відрядження, треба було їхати потягом, потім вночі в якомусь кучерявому селі робити пересадку. І в першому потязі, і на тій кучерявій станції до нас чіплялися п'яниці. Загалом ніби з добрими намірами (потанцювати, поспілкуватися, застерегти від поганої погоди), але ж у пост-алкогольному обрамленні!
Щодо мене, то на свята також не буду пити.
Тадеуш Новіцкі
Згодний. Де не сунешся — навкруги коньяк, горілка, вино, пиво. І все це без кінця, без краю.
Сам по собі помітив: у цьому році алкоголю вживав більше, ніж будь-коли раніше. Із цим треба покінчити. Хватить псувати собі здоров`я!
Володимир Вакуленко-К.
Теж цей рік минає не вельми. Спротивились п«яні згадки. Ми не одні — ми підтримуємо одне одного. Тож все таки я можу сказати: Ні, нація не вимирає, нація починає думати.

Власне в 19-20 років я зміг покинути наркотичну залежність від колес — не повертався.Тож думаю прийшов час позбутися ще однієї вади. А згодом виборю собі місце під свіжим повітрям, кашель задовбує, курево отруйне. Спонсори ті самі.
А от спорт я не люблю ніякий, зате енергійний в праці. Тож згодиться. Більше енергії, більше заробітку. Тим пак робота постійно бігати.
Остап Ножак
а якщо ще порахувати, яка економія виходить!..
Оксана Яблонська
абсолютно підтримую. Треба повернути старі добрі традиції — зустрічати свята під узвар, компот, сік, воду. Нині є повно усіляких напоїв типу мінеральних вод із сиропом і без. Найгірше не тільки те, що оковита задурманює мозок, вона несе і велику кількість калорій у організм, поляки кажуть «пиє і тиє», тобто п'є і поправляється.
Крім того, алкоголь містить велику кількість необхідного людині калію.
Знаменитий американський вчений Дж. Джарвіс радить боротися з алкоголізмом при допомозі меду, який містить ще більшу кількість калію. Існує спеціальна метода поїдання меду. Але потрібно враховувати чи людина не має схильності до алергії.

Я ще хочу виділити окремим пунктом споювання нашої молоді, яка вживає різні солодкі напої з додаванням спирту. Ці напої дурманять ще гірше, всмоктуються в моменті, бо ж солодкі.
Треба вводити у життя не тільки спорт, а і різні подорожі, відновлювати потяг людини до руху. Але подорожі повинні бути без алкоголю. Добре в гори ходити, свіже повітря дурманить так, що ніякого алкоголю не потрібно)))
Володимир Вакуленко-К.
От гори я люблю. Оксан, уяви собі. Мій старший підтримав мене в цьому. Загалом новий рік взагалі зустрічаю без хімічних вод — є виноградний сік. домашній.
Ярослав Лучинський
Напевно справа не тільки в наявності чи відсутності спиртного на святкуваннях, чи в буденності, швидше залежить від ставлення до алкоголю. Ще сто років тому на гуцульському весіллі, яке збирало чимало людей, могли обійтися двома-трьома пляшками горілки і відсвяткувати подію не гірше, а навіть веселіше ніж зараз… Алкоголь ніби став замінником «гарного настрою»…
Лілія Шутяк
Нещодавно в якомусь фільмі почула гарну думку: «люди вдаються до алкоголю під час спілкування одне з одним, коли їх уже ніщо не об'єднує і потрібно чимось заповнювати порожнечу». Не знаю, чи так воно, але неодноразово помічала, що є особи, з якими можеш про щось спілкуватися тільки за умов розпиття спиртного.
Ірина Тригуб
і то правда.за умов розпивання спиртного коло осіб і тем для розмов огого як збільшується…
але я проти вживання. останні три місяці категорично. це лише сурогат внутрішнього стану.
Остап Ножак
Та сто років тому не тільки це було. Були і товариства тверезости, і культура «пиття до когось» (це коли один келішок обходить увесь стіл).
Остап Ножак
До речі, коли я вдома роблю страйк і за столом не п'ю взагалі, то мене спочатку напучують: «треба, трошки треба, аби шлунок нормально працював, бо ж дивися, скільки всього на столі». Це раніше. А тепер уже звикли.)
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте